Hegel HD12 DSD DAC

19 χρόνια έχουν περάσει από την πρώτη υλοποίηση ενός ψηφιακού μετατροπέα για τον Bent Holter.

Ήταν η περίοδος που όλες οι μεγάλες εταιρείες αφιέρωναν χρόνο στην έρευνα των δυνατοτήτων του εξωτερικού ψηφιακού επεξεργαστή, το πως θα μπορούσε να βοηθήσει -σε συνδυασμό με όλους του περιορισμούς της εποχής- στην αναπαραγωγή και επεξεργασία του ήχου.

Από τότε η εξέλιξη ήταν ραγδαία, η επεξεργασία των ψηφιακών δεδομένων προχώρησε, έγινε ταχύτατη, με μικρά έως ελάχιστα, ελεγχόμενα προβλήματα και βοήθησε τους εξωτερικούς ψηφιακούς επεξεργαστές να ενταχθούν στη ζωή των μουσικόφιλων.

Όπως ήταν φυσικό για ένα νέο άνθρωπο όπως ο Bent Holter, αυτή η πολλά υποσχόμενη τεχνολογία τον απασχόλησε, εργάστηκε πάνω σε αυτή - έτσι και αλλιώς οι σπουδές του ήταν πάνω στο σχεδιασμό ψηφιακών κυκλωμάτων και η κατοχυρωμένη εργασία του Sound Engine και η αποδοχή της στον, δύσκολο, επαγγελματικό χώρο αρχικά και στη συνέχεια στον απαιτητικό ακροατή το αποδυκνείει- και απέδειξε την "πίστη" του προσθέτοντας USB είσοδο για αναπαραγωγή μουσικών αρχείων μέσω υπολογιστή στον ολοκληρωμένο ενισχυτή Hegel H100. Ίσως ήταν από τους πρώτους κατασκευαστές που πρόσφεραν αυτή την ευκολία στο μουσικόφιλο κοινό.

Με την έλευση του μετατροπέα Hegel HD12 dsd, η Hegel παρουσιάζει τη νέα γενιά ψηφιακών μετατροπέων της εταιρείας που συνδυάζουν τρομερή ευελιξία και εξαιρετικό ήχο στην κατηγορία τιμής που κινούνται.

Ακολουθώντας τα "βήματα" του κορυφαίου και πολυβραβευμένου μετατροπέα HD25 προσφέρει επιπλέον την αναπαραγωγή αρχείων dsd χωρίς τη μετατροπή τους σε PCM (DoP) και ταυτόχρονα τη δυνατότητα προσωπικών ακροάσεων μέσω ακουστικών, την οδήγηση ενεργών ηχείων ή την οδήγηση τελικού ενισχυτή χωρίς τη χρήση επιπλέον προενισχυτή αφού μας παρέχεται από το HD12 dsd, στην περίπτωση που το σύστημα είναι βασισμένο αποκλειστικά στην αναπαραγωγή ψηφιακών μουσικών αρχείων (είτε μέσω υπολογιστή, είτε μέσω κάποιας συσκευής πολυμέσων -media player).

Δεν είναι μόνο οι ευκολίες που προσφέρει στην ευελιξία συνδεσεων και ελέγχου το Hegel HD12 dsd.

Με την κυκλοφορία του ανεβάζει τον πήχη της κατηγορίας σε ότι αφορά τις τεχνικές προδιαγραφές των ψηφιακών μετατροπέων, με επίπεδο θορυβου στα -145db, που σημαίνει για τον ακροατή μικρότερες παραμορφώσεις, καλύτερο χρονισμό και ακρίβεια, με αποτέλεσμα την εμφάνιση των μικρολεπτομερειών που σε κάνουν να αφεθείς, να απορροφηθείς, στην παρακολούθηση ενός μουσικού έργου!

Με απλά λόγια, η τοποθέτηση του Hegel HD12 dsd σε οποιοδήποτε σύστημα αναπαραγωγής ήχου, θα είναι σημαντική αναβάθμιση σε οποιοδήποτε επίπεδο απαιτώντας ελάχιστα χρήματα για την προσφορά του.

Άρθρα και δοκιμές για το Hegel HD12 dsd:

Enjoy the music.com

ultraaudio.com

Τεχνικά χαρακτηριστικά:

Ανάλυση μετατροπέα: 32bit / 192 kHz multilevel sigma-delta DAC
0dBFS signal output: 2,5V RMS
Ψηφιακές είσοδοι:   1 x USB 24bit/192kHz - dsd native, 1 x coaxial and 2 x optical spif
Αναλογικές έξοδοι: 1 ζεύγος RCA unbalanced, 1 ζεύγος XLR balanced, έξοδος ακουστικών (2*64Ω, 90mw)
Απόκριση συχνότητας: 0 Hz to 50 KHz
Phase response: Linear Phase Analogue filter
Κατώφλι Θόρυβου: Minus 145 dB
Παραμόρφωση: Typical 0,0005%
Τροφοδοσία: Built-in torodial transformer, 20.000 uF capacitors
Διαστάσεις/Βάρος: 6cm * 21cm * 26 cm (Υ*Π*Β), 3,5 Kg

Οι οδηγίες χρήσης στα ελληνικά εδώ

Κατά τη χρήση της συσκευής βλέπουμε και κάποιες επιπλέον δυνατότητες που δεν αναφέρονται στο εγχειρίδιο χρήσης και αρχικά πιστεύουμε ότι απουσιάζουν, όπως:

Εμφάνιση δειγματοληψίας κατά τη διάρκεια αναπαραγωγής: Πιέζουμε σταθερά για 8 δευτερόλεπτα περίπου το πλήκτρο "input" στο τηλεχειριστήριο (no 16 στο εγχειρίδιο χρήσης στα ελληνικά).

Ο οδηγός για την αναπαραγωγή αρχείων υψηλής ανάλυσης για Windows εδώ

Ο οδηγός για την αναπαραγωγή DSD αρχείων για MAC εδώ

DSD player για MAC εδώ

 

 

 

Πίσω | Λίστα με όλα τα προϊόντα της αντιπροσωπείας

Facebook Twitter
© Copyright 2009 - 2020 Stepcom | HTML | CSS - Ανάπτυξη & Υλοποίηση Παπαδημητρίου Σπύρος