Fyne Audio speakers (26-6-2020)

 • Ακόμα ένα άρθρο για το "μικρό" της Fyne Audio F500

"... Συνιστώ ολόψυχα να προσθέσετε το F500 στη λίστα των μικρών ηχείων για ακρόαση. Για ηχεία κάτω από ένα χιλιάρικο, είναι ένα από τα καλύτερα της αγοράς..." Diego Estan - SoundStage!Access.com

Ολόκληρο το άρθρο εδώ

 • Ο κος Max Maud της Fyne Audio παρουσιάζει το F1.10 reference και τη σειρά F700.

Το βίντεο εδώ

 • "... και η κατάληξη είναι ένα πανέμορφο Fyne Audio F501, μία συναρπαστική αγορά για την κατηγορία τιμής του!.." Dick Olser - the absolute sound

Ολόκληρο το άρθρο εδώ

 • "... Παρά τη χαμηλή τιμή τους, τα Fyne Audio F301 δε με έκαναν να επικεντρωθώ σε μία μόνο πτυχή της απόδοσής τους αλλά με οδήγησαν "βαθιά" σε ολόκληρο το μουσικό θέμα!.." Ken Micallef -Stereophile

Ολόκληρο το άρθρο εδώ

 • Στις προτάσεις του WhatHiFi για τα καλύτερα ηχεία ανά κατηγορία, η Fyne Audio κλέβει τις εντυπώσεις με τα F302, F303 και F501!

 • "... Το αποτέλεσμα είναι ένα μικρό κόσμημα με πολύ σοβαρές δυνατότητες σε θέματα στερεοφωνικής εικόνας και δυναμικών. Είναι εξαιρετικά κατάλληλο για έναν μικρό χώρο, όταν υπάρχουν υψηλές απαιτήσεις και, ως εκ τούτου, συνιστάται ανεπιφύλακτα..." Δ. Σταματάκος - avmentor.gr

 

Ολόκληρο το άρθρο εδώ

 • Για δεύτερη συνεχή χρονιά τα ηχεία της FYNE Audio, F302 βραβεύονται από το What HiFi ως τα καλύτερα για την κατηγορία ηχείων έως 500 λίρες!

 • Ακόμα ένα άρθρο σύγκρισης ηχείων δαπέδου έως 1.500,00£ με το Fyne Audio F501 να είναι η τελική προτίμηση των αρθρογράφων, μετά από σκληρή "μάχη" με τους ανταγωνιστές του.

 

 • Το άρθρο για τα ηχεία της FYNE Audio, F702, στο HiFi Choice

 • FYNE Audio F702... στο HiFi Choice που κυκλοφορεί

 • "... Στα 300,00€, το Fyne Audio F301 είναι πραγματική ευκαιρία στο χώρο των οικονομικών ηχείων.

Καλοφτιαγμένο, προσεγμένο στην εμφάνιση και με εξαιρετικό ήχο, θα μπορούσε να συγκριθεί και με ηχεία διπλάσιου κόστους κτήσης. Αν μπορεί η εταιρεία FYNE Audio να παρουσιάσει κάτι τόσο καλό στην οικονομική κατηγορία, ανυπομονώ ν' ακούσω και τις μεγαλύτερες σειρές! Συστήνεται ανεπιφύλακτα!.." Ashley - Audioappraisal 

 

Ολόκληρο το άρθρο εδώ

 • Η συμμετοχή της FYNE Audio στην έκθεση του Bristol, αποκάλυψε τα σχέδια της εταιρείας και τα νέα μοντέλα.

Από "επάνω" προς τα κάτω: Το F1.10 παραδίδει τον "τίτλο" του κορυφαίου μοντέλου για την εταιρεία στο F1.12.

Η χειροποίητη καμπίνα σημύδας μεγάλωσε για να φιλοξενήσει την ολοκαίνουρια έκδοση του μεγαφωνου 12" της FYNE Audio, υλοποιημένο με τη ευρεσιτεχνία IsoFlare. Το νέο μεγάφωνο 12" είναι "χτισμένο" γύρω από ένα άκαμπτο πλαίσο χυτού αλουμινίου για την εξάλειψη ανεπιθύμητων κραδασμών. Συνδυάζεται με ένα μεγάφωνο υψηλών συχνοτήτων από τιτάνιο, στις 3" (ίντσες). Το δικτύωμα διαχωρισμού έχει υποστεί κρυογέννεση ώστε να αποφευχθεί η "πίεση" στα υλικά και τους αρμούς συγκόλλησης με αποτέλεσμα τη μεγιστοποίηση της διαφάνειας του σήματος.

Το F502 αποκτά μεγαλύτερο "αδερφάκι", με την ονομασία F502SP (Special Production). Συνδυάζει την τεχνολογία και τα μεγάφωνα της μεγαλύτερης σειράς F7 (F702 & F702) στην καμπίνα του F502, ώστε να καλύψει το κενό της σειράς F5** με τη σειρά F7**. Αναμένεται η κυκλοφορία του το καλοκαίρι.

Πρώτη παρουσίαση για τη σειρά F7** με το F702 να αποτελεί τον "προάγγελο". Στη σειρά έχει ανακοινωθεί και η έλευση του F703.

Τα δύο ηχεία διαφέρουν στο μέγεθος των μονάδων που "φορούν", στο μεν F702 έχουμε μία μονάδα 8" Point Source για τη διαχείριση των μεσαίων και υψηλών συχνοτήτων, μία μονάδα 8" για τη διαχείριση των χαμηλών συχνοτήτων. Στο δε F703 οι μονάδες μεγαλώνουν και γίνονται 10". 

 • "... Χωρίς επιτηδευμένη έμφαση ή ευφωνία. Μόνο μουσική, απλά και καθαρά..." - HiFi Choice

 • "... Είναι δίκαιο να αναφέρουμε πως εντυπωσιαστήκαμε από τη σειρά της Fyne Audio, F500. Σπάνια δίνουμε το βραβείο σε μία νέα εταιρεία ηχείων από την πρώτη χρονιά κυκλοφορίας αλλά η Fyne Audio το έχει κάνει τόσο καλά που της αξίζει η αναγνώριση από το WhatHiFi?.."

Το video στο youtube από το WhatHiFi?

 • "... Πρέπει να πούμε ότι το F301 ανταποκρίνεται περισσότερο στις audiophile ανησυχίες απ' ότι οι περισσότεροι ανταγωνιστές του σε αυτή την κατηγορία τιμής! Ο τρόπος με τον οποίο αναπαράγει το "You can bring me flowers" του Ray LaMontagne είναι εξαιρετικός για ζεύγος ηχείων σε αυτή την τιμή!..

... Το φλάουτο, προς το τέλος του τραγουδιού, ακούγεται σαν πραγματικό ξύλινο πνευστό, ακόμα και οι πολύ υψηλές νότες, παραδίδονται γλυκά, χωρίς αίσθηση κόπωσης ή συμπίεσης! Αυτό που το κάνει ακόμα πιο ελκυστικό είναι ότι η Fyne Audio το έχει πετύχει χωρίς το F301 να μετατρέπει σε "χάος" ένα απρόσεκτα ηχογραφημένο μουσικό έργο!.."  Ed Selley - AVforums

Ολόκληρο το άρθρο εδώ

 • 2018 What HiFi Award winners

Λίγα λόγια για τη Fyne Audio:

Όταν η εταιρεία TANNOY εξαγοράστηκε από το Music Group, o Dr. Paul Mills, υπεύθυνος για την εξέλιξη των ηχείων της Tannoy, αρνήθηκε ν' ακολουθήσει και έτσι δημιουργήθηκε η Fyne Audio

Όλες οι υλοποιήσεις της εταιρείας ξεκίνησαν από "λευκό χαρτί", χωρίς τη δέσμευση χρήσης του αποθέματος που υπήρχε στις αποθήκες από παλαιότερα μοντέλα. Μέσα σε 2 χρόνια, κατατέθησαν 3 ευρεσιτεχνίες, διαφοροποιώντας τις κατασκευές και απομακρύνοντας οριστικά σκέψεις ότι η Fyne Audio αποτελεί μετάλλαξη της εταιρείας TANNOY.

Σίγουρα η προτίμηση του Dr. Paul Mills για ομοκεντρικές μονάδες στις μεγαλύτερες σειρές θυμίζουν τη σχεδίαση τως ηχείων της TANNOY αλλά σε συνδυσμό με τις ευρεσιτεχνίες FyneFlute surround technology*, Bass trax Tractrix Diffuser system**, IsoFlare drive units***, ο ήχος διαφοροποιείται, έχουμε καλύτερη διαχείριση της ενέργειας στον κώνο του μεγαφωνου*, επιτρέπεται η τοποθέτηση των ηχείων πολύ κοντά έως και "κολλητά" στο οπίσθιο τοίχωμα της κατοικίας μας**, στις ομοκεντρικές μονάδες εξασφαλίζει ομοιογενή διασπορά επί του φάσματος***.

Λειτουργούν θετικά όλα αυτά για τον ήχο; Μία ακρόαση θα σας λύσει όλες τις απορίες!

Πίσω | Λίστα με όλα τα νέα

Facebook Twitter
© Copyright 2009 - 2020 Stepcom | HTML | CSS - Ανάπτυξη & Υλοποίηση Παπαδημητρίου Σπύρος