Μάθαμε να ακούμε με τα μάτια... (18-7-2013)

Ένα άρθρο από to δημοσιογράφο κ. Παναγιώτη Μαρκίδη που παρουσιάζει ενδιαφέρον και αρθογραφεί για λογαριασμό της διαδικτυακής εφημερίδας "Πρώτο ΘΕΜΑ".

Ο τίτλος του είναι "Μάθαμε ν' ακούμε με τα μάτια" και αναφέρει:

"Ο Julian Treasure εξειδικεύεται στην παροχή συμβουλών σε εταιρείες και εμπορικές επιχειρήσεις για την καλύτερη διαμόρφωση του ηχητικού περιβάλλοντος, το οποίο επηρεάζει άμεσα τόσο την εργασιακή μας απόδοση, όσο για την καταναλωτική μας διάθεση. Εχει προφανές επαγγελματικό όφελος με το να μας κάνει κοινωνούς των θεωριών του.

Εντούτοις, οι θεωρίες αυτές έχουν τη βάση τους σε μια κοινή παραδοχή: Ο σύγχρονος δυτικός πολιτισμός είναι ο πολιτισμός της εικόνας. Και μάλλον δεν χωρά αμφισβήτησης το ότι έχουμε μάθει να ακούμε με τα μάτια. Αποκωδικοποιούμε το μήνυμα κρίνοντας από το σχήμα το πομπού. Συνηθίζουμε να αξιολογούμε τα λεγόμενα του (συν)ομιλητή πρωτίστως βασισμένοι στην εικόνα του. Επηρεαζόμαστε πολύ περισσότερο από τις κινήσεις του, παρά από το περιεχόμενο του λόγου του. Είναι μια επαναλαμβανόμενη συμπεριφορά. Καθορίζει τη σκέψη μας, τον τρόπο με τον οποίο αντιδρούμε, το πώς αποφασίζουμε."

Ολόκληρο το άρθρο εδώ

Πίσω | Λίστα με όλα τα νέα

Facebook Twitter
© Copyright 2009 - 2024 Stepcom | HTML | CSS - Ανάπτυξη & Υλοποίηση Παπαδημητρίου Σπύρος