Leema Acoustics Xone

Το ηχείο XONE σχεδιάστηκε από τους μηχανικούς της Leema Acoustics για το συνδυασμό της ακρίβειας, της μουσικής «εσωτερικότητας», του εξαιρετικού χαμηλού σε έκταση, ταχύτητα με τη ευελιξία που προσφέρει ένα μικρό σε μέγεθος ηχείο δαπέδου.

Το πλάτος και το βάθος του ηχείου είναι στα επίπεδα του XERO, αφήνοντας τη μουσική να γεμίσει ένα -μεσαίου μεγέθους- χώρο χωρίς να του επιβάλλεται με την παρουσία του.

Πραγματικά έχει την ικανότητα να αλλάξει τον τρόπο σκέψης για το μέγεθος και την αναπαραγωγή ήχου από ένα ηχείο δαπέδου! 

"Συμπέρασμα: Μικρό στο μάτι αλλά με μεγάλη σχεδίαση και κατασκευή, προκρίνει την απαλότητα, την ομοιογένεια και την εσωτερική περιγραφή στα βάθη της υφής των οργάνων και σε βαθμό που δεν περιμένει κανείς από μία τόσο προσιτή λύση. Ταυτόχρονα, αποφεύγει τις υπερβολές και είναι ουσιαστικά ουδέτερο, έτσι δε θα επιφυλάξει δυσάρεστες εκπλήξεις σε όσους πάρουν την απόφαση να το αποκτήσουν. Ίσως η πλέον audiophile λύση της κατηγορίας – High Fidelity/ Π. Κωτσής"

"Εργαστηριακές μετρήσεις: Η ευαισθησία του ηχείου όπως προσδιορίζεται από το συγκεκριμένο διάγραμμα είναι αρκετά κάτω από τον μέσο όρο (στα 84dBSPL) και η συμπεριφορά του για θέσεις ακρόασης εκτός άξονα από τις καλύτερες της δοκιμής με τις σχετικές καμπύλες να διαφέρουν ελάχιστα. Η συμπεριφορά του Xone ως φορτίο φαίνεται να είναι αρκετά καλή. Η ελάχιστη αντίσταση του είναι 5.7Ω και η διακύμανση της συνολικά είναι από τις χαμηλότερες της δοκιμής, ενώ και η φάση του ηχείου έχει πολύ μικρή διακύμανση (την μικρότερη της δοκιμής με 56.7 μοίρες συνολικά) ρέπει, δε, σαφώς προς τον επαγωγικό χαρακτήρα. Τα ευρήματα αυτά οδηγούν στο συμπέρασμα ότι το Xone (αν και σχετικώς αναίσθητο) μπορεί να οδηγηθεί από ενισχυτές με μικρό συντελεστή απόσβεσης και μέτριες δυνατότητες σε ρεύμα. Η καμπίνα του Leema Xone είναι μια από τις δύο κορυφαίες της δοκιμής αυτής σε ότι αφορά τις επιταχύνσεις στην επιφάνειά της.

Ακουστικές εντυπώσεις: Η πρώτη αίσθηση που δημιουργεί το Xone είναι ότι έχεις να κάνεις με ένα ηχείο που μπορεί να επιβληθεί άνετα στον χώρο και τραβήξει την προσοχή του ακροατή. Βασικά στοιχεία πίσω από αυτή την εντύπωση είναι, πρώτον, η αίσθηση εγγύτητας που δημιουργεί, με τα στοιχεία της εικόνας να εστιάζονται αρκετά κοντά στον ακροατή και να δημιουργούν την εντύπωση του ύψους και, δεύτερον, η καλή συμπεριφορά του στις χαμηλές συχνότητες η οποία καθορίζεται από καλές δυνατότητες περιγραφής των λεπτομερειών και, ίσως, μια αισθητή αυστηρότητα σε θέματα όγκου. – Avmentor/ Δ. Σταματάκος"

Τεχνικά χαρακτηριστικά:

Type

2 1/2 way

Bass loading

Reflex

Tweeter

1" Fabric dome 

Mid-bass unit 

4" Leema

Bass unit

4" Leema

Nominal impedance 

6 Ω

Sensitivity

87.5 dB/1 W/1 m

Frequency response

+/- 3 dB @ 1 W, 38 Hz - 30 kHz 

Group delay (maximum) 

12 mS @ 49.5 Hz

Recommended amplifier power

50 - 200 W RMS

Dimensions (W x H x D)

142 mm x 850 mm x 207 mm

Weight (each)

15 kg

 

Πίσω | Λίστα με όλα τα προϊόντα της αντιπροσωπείας

Facebook Twitter
© Copyright 2009 - 2024 Stepcom | HTML | CSS - Ανάπτυξη & Υλοποίηση Παπαδημητρίου Σπύρος