Hegel C5-3/4/5

Η Hegel παρουσιάζει έναν από τους πλέον ευέλικτους τελικούς ενισχυτές πολλών καναλιών, υψηλής απόδοσης, τον C5-3/C5-4/C5-5. Η βασική ονομασία της σειράς είναι C5 και ανάλογα με τον αριθμό καναλιών που επιθυμεί ο χρήστης «βαπτίζεται» C5-3, C5-4, C5-5, για 3, 4 και 5 κανάλια αντίστοιχα.

Οι εφαρμογές που απευθύνεται ο ενισχυτής C5 της Hegel είναι πολλές. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως ενίσχυση πολλαπλών ηχείων σε ένα mastering studio, σε ένα εστιατόριο, στο σπίτι, οπουδήποτε χρειάζεται υψηλής απόδοσης ήχος με εξαιρετικές δυναμικές, ακρίβεια στον ήχο αλλά όχι «αποστείρωση», τονική ισορροπία, καταπληκτική παρουσία των ηχητικών δρώμενων και χαμηλή παραμόρφωση. Επίσης, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως διενίσχυση ή ως τελικό στάδιο μετά από ενεργό κύκλωμα διαχωρισμού ακουστικών συχνοτήτων (cross-over).

Αρωγός σε αυτές τις δυνατότητες είναι η ευελιξία που παρέχεται, όπως ρυθμιζόμενο κέρδος ανά κανάλι 23db ή 29db στην περίπτωση πολλών ηχείων με διαφορετική ευαισθησία, ρυθμιζόμενη φάση ανά κανάλι 1° ή 180° στην περίπτωση διενίσχυσης ή και τοποθέτησης στο χώρο, διακόπτης αυτόματης ενεργοποίησης  είσοδος/έξοδος στην περίπτωση που βρίσκεται σε διαφορετικό χώρο από το σύστημα ή απαιτείται παραπάνω από ένας  για την υλοποίηση Dolby Atmos ή ενίσχυση πολλών καναλιών σε διαφορετικούς χώρους, με διαφορετική προτεραιότητα.

Όλα τα χαρακτηριστικά που έκαναν τη Hegel να ξεχωρίσει για τον ήχο της και την παγκόσμια αναγνώριση από εκατοντάδες κατασκευαστές και χρήστες, φυσικά υπάρχουν και στον C-5.

Η κατασκευή του τελικού ενισχυτή C5 θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως «υβρίδιο» αφού ακολουθεί σχεδιαστικά ένα συνδυασμό των Η30 και Η190. Βασίζεται στα τελικά στάδια του Η190 αλλά έχει 50% μεγαλύτερό αριθμό τρανζίστορ και μεγαλύτερο τροφοδοτικό, ενώ η κατασκευή και οι βασικές αρχές του κυκλώματος είναι βασισμένα στους Η30, το κορυφαίο σετ ενίσχυσης της Hegel

Η ευρεσιτεχνία SoundEngine®, στη νεότερη μορφή της, επιτρέπει τη χαμηλότερη πόλωση στα τρανζίστορ,  με αποτέλεσμα πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και εύκολη τοποθέτηση σε χώρους με χαμηλό εξαερισμό όπως ένα rack 19”. Ακόμα ένα πλεονέκτημα του SoundEngine2® είναι η αυξημένη τιμή του συντελεστή απόσβεσης (περισσότερο από 2000) με αποτέλεσμα τον εκπληκτικό έλεγχο των μεγαφώνων στις χαμηλές συχνότητες επιτρέποντας να «κατέβουν» ακόμα πιο χαμηλά στο φάσμα.

Το πλέον σημαντικό είναι οι πολύ χαμηλές παραμορφώσεις. Θα μπορούσαμε να ισχυριστούμε πως το SoundEngine2® λειτουργεί όπως ένα ζευγάρι ακουστικά ακύρωσης εξωτερικού θορύβου! Όλες οι βασικές παραμορφώσεις  που μπορεί να δημιουργούνται από τα κυκλώματα των ενισχυτών ακυρώνονται δυναμικά. Αποτέλεσμα αυτής της ενέργειας είναι ένας ήχος χωρίς «αιχμές» ώστε να χαρακτηριστεί ως σκληρός ή δυσάρεστος. Αντίθετα ακούγεται πάντα «φυσικός», «ήρεμος», με εξαιρετικές δυναμικές αντιθέσεις! 

Τεχνικά χαρακτηριστικά:

Ισχύς                 3/4/5*150W σε 8Ω φορτίο (C53/C54/C55)

Ελάχιστο φορτίο          2 ohms

Είσοδος                   3/4/5 συμμετρικές (XLR), 3/4/5 ασύμμετρες (RCA),

Control Inputs     1*mini-jack 5-12V trigger

Control Outputs          1*mini-jack 11,9V trigger out

Κέρδος                     ρυθμιζόμενο: 23dB ή 29dB (ανεξαρτητα για το κάθε κανάλι)

Φάση                 ρυθμιζόμενη 1/180 (ανεξάρτητα για το κάθε κανάλι)

Απόκριση συχνότητας  5Hz-100kHz

Σήμα προς θόρυβο      περισσότερο από 100dB

Διαφωνία καναλιών      Λιγότερο από -100dB

Παραμόρφωση           Λιγότερο από 0.01% @100W 8Ω 1kHz

Ενδοδιαμόρφωση        Λιγότερο από 0.01%(19kHz + 20kHz)

Συντελεστής απόσβεσης  More than 2000(main power output stage)

Βάρος                28,5 κιλά (3 κανάλια)/33κιλά (4 κανάλια)/37,5 κιλά (5 κανάλια) 

Διαστάσεις          Π*Υ*Β (με λαβές στήριξης σε 19", χωρίς "πόδια": 48,2εκ.*13,2εκ.*52εκ. 

Πίσω | Λίστα με όλα τα προϊόντα της αντιπροσωπείας

Facebook Twitter
© Copyright 2009 - 2024 Stepcom | HTML | CSS - Ανάπτυξη & Υλοποίηση Παπαδημητρίου Σπύρος