Hegel V10 MM/MC phono stage

Η μουσική στον οικιακό χώρο αναπαράγεται με πολλούς τρόπους και σήμερα υπάρχουν οι περισσότερες επιλογές ακρόασης από οποιαδήποτε προηγούμενη περίοδο.

Η Hegel, από την αρχή της δημιουργίας, έχει εστιάσει στην έρευνα και ανάπτυξη συσκευών που θα πετύχαιναν την αναπαραγωγή του φυσικού ήχου στο ηχογραφημένο θέμα με την ελάχιστη παραμόρφωση.
Τα τελευταία χρόνια ο ψηφιακός ήχος είχε ανοδική πορεία και η Hegel έχει αναπτύξει νέες και πρωτοπόρες τεχνολογίες για τη βελτίωση του ηχητικού αποτελέσματος από τις ψηφιακές πηγές.
 
Με την αναγέννηση του βινυλίου, πολλοί από τους πελάτες, μεταπωλητές, εισαγωγείς, ζητούσαν μία συσκευή στον αντίποδα των ψηφιακών ακουσμάτων.
Για χρόνια το αρμόδιο τμήμα της Hegel «αντιστάθηκε», δίνοντας προτεραιότητα σε άλλες συσκευές, ομολογουμένως με βαριά καρδιά γιατί ένας προενισχυτής κεφαλής ήταν κάτι που ο υπεύθυνος σχεδίασης και ιδιοκτήτης της εταιρείας Hegel, Bent Holter, χρησιμοποιούσε έως τα μέσα της δεκαετίας του 90. Οπότε, όταν αποφασίστηκε η δημιουργία ενός ισοσταθμιστή/ενισχυτή κεφαλής, ο Bent ενθουσιάστηκε ιδιαίτερα!
 
 
Το αρχικό σχέδιο ήταν να δημιουργηθεί κάτι βασικό, απλό, φθηνό, ήταν λογικό για αρχή. Η Hegel δε δημιούργησε το καλό της όνομα από την κυκλοφορία συσκευών phono!
 
Όσο όμως ο Bent εργαζόταν πάνω σε αυτή την υλοποίηση, τόσο και το διασκέδαζε περισσότερο και τελικά βγήκε στην παραγωγή κάτι όχι τόσο απλό… Ήταν τόσο δύσκολο να μην υλοποιήσεις αυτή την ιδέα σωστά, τόσο όσο σωστά μπορούσες! Ο Bent, μπροστά στις αντιρρήσεις του εμπορικού τμήματος για το τελικό κόστος της συσκευής αποφάνθηκε: « Αν είναι να το κάνουμε, πρέπει να το κάνουμε σωστά, διαφορετικά για ποιο λόγο να ασχοληθούμε;»
 
 
Αυτός ο ενθουσιασμός του ήταν τόσο έντονος που μεταδόθηκε σε όλη την ομάδα της Hegel. O Bent, με τη γνώση του και την εμπειρία του ήταν ο αρχηγός στην υλοποίηση αλλά ουσιαστικά συμμετείχε ολόκληρο το προσωπικό, ανεξάρτητα τμήματος, με ιδέες και προτάσεις σε αυτή τη δημιουργία του Hegel phono stage V10!
 
 
Το δημιούργημα του Hegel V10 δεν αντιγράφει λύσεις από το παρελθόν ή χρησιμοποιεί κυκλώματα από το «ράφι» Χρησιμοποιώντας τις γνώσεις στην ενίσχυση δημιουργήθηκε μία συσκευή από «λευκό» χαρτί, προσεγγίζοντας τη θεωρία από την αρχή. Το V10 είναι καθαρά Hegel συσκευή, ξεκινώντας από τη γείωση έως τη χρήση νέων, διακριτών, υλικών ενίσχυσης.
 
 
 
Το αποτέλεσμα είναι ένα phono stage με την ηχητική υπογραφή που γνωρίζετε από τους ενισχυτές και ψηφιακά: λεπτομέρεια, δυναμικές, «φυσική» αναπαραγωγή, με τη σκηνή και την εικόνα που μόνο το βινύλιο μπορεί να προσφέρει. Με μία αξιοπρεπή κεφαλή, τα επίπεδα λεπτομέρειας του V10 από μία καλή ηχογράφηση είναι συγκλονιστικά.
 
 
Ο δρόμος για την υλοποίηση του Hegel V10 ήταν μακρύς και δύσκολος αλλά στο τέλος, δημιουργήθηκε και αγαπήθηκε απ’ όλους στη Hegel και είναι υπερήφανοι γι’ αυτό!
 
Αν κρίνουμε από τα πρώτα άρθρα δοκιμών που έχουν αναρτηθεί στο διαδίκτυο, καλά κάνουν! 
 
 
Το εγχειρίδιο χρήσης του Hegel V10 στα Ελληνικά
 
Τεχνικά χαρακτηριστικά: 
 
Τοπολογία ενισχυτή: Τρανζίστορ JFET στο στάδιο εισόδου, εξαιρετικά χαμηλού θορύβου για MC και MM
Κέρδος στην έξοδο XLR για MM: 40dB / 45dB / 50dB / 52dB
Κέρδος στην έξοδο XLR για MC: 60dB / 65dB / 70dB / 72dB
Κέρδος στην έξοδο RCA για MM: 34dB / 39dB / 44dB / 46dB
Κέρδος στην έξοδο RCA για MC: 54dB / 59dB / 64dB / 66dB
Σε συνδυασμό με ρυθμίσεις στο εσωτερικό του V10, το κέρδος και η αντίσταση μπορούν να είναι ακόμα πιο ευέλικτες.
Αντίσταση φορτίου MC: Ρυθμιζόμενη μεταξύ 33 και 550 ohm / 47 kohm
Χωρητικότητα φορτίου MM: 100pF / 147pF / 220pF / 247pF / 320pF / 420pF / 467pF @ 47 kohm
Υποηχητικό φίλτρο: Ενεργοποίηση / απενεργοποίηση, -3dB στα 20Hz, -18dB οκτάβα
Ακρίβεια RIAA: +/- 0,2dB / 20Hz - 20kHz
Θόρυβος εξόδου *: -84dB / MM ("A", αναφορά στάθμης: 0dBV), -81dB / MC ("A", αναφορά στάθμης: 0dBV)
Αντίσταση εξόδου XLR / RCA: 200 ohm
Διαφωνία καναλιού: -84dB @ 1kHz 0dBV
Απόκριση συχνότητας: 2Hz - 20kHz
Παραμόρφωση (THD) MM: <0,005% @ 1kHz 0dBV
Παραμόρφωση (THD) MC: <0,009% @ 1kHz 0dBV
Είσοδοι: 1 x ασύμμετρη (RCA) για MM, 1 x ασύμμετρη για MC (ποτέ και οι 2 συνδεδεμένες)
Έξοδοι: 1 x ασύμμετρη (RCA), 1 x συμμετρική (XLR)
Τροφοδοτικό: Hegel Power Adapter M30103
Διαστάσεις με πόδια: 6cm x 21cm x 28cm, 2,4 "x 8,3" x 11 "(Υ x Π x Β)
Βάρος: 2,2 κιλά
 
* Όταν επιτευχθεί σταθερή θερμοκρασία λειτουργίας
 
Τιμή: 1.590,00€
 

Πίσω | Λίστα με όλα τα προϊόντα της αντιπροσωπείας

Facebook Twitter
© Copyright 2009 - 2024 Stepcom | HTML | CSS - Ανάπτυξη & Υλοποίηση Παπαδημητρίου Σπύρος